In Nederland zijn er steeds meer mensen die niet goed verzekerd zijn. Dat kan in het beste geval betekenen dat zij meer betalen dan zij eigenlijk zouden hoeven, maar in het slechtste geval dat zij in de financiële problemen terecht kunnen komen op het moment dat blijkt dat zij hun verzekering niet kunnen gebruiken. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over hoe je een goede zorgverzekering afsluit. Veel mensen hebben niet de verzekering die bij hun zorgvraag aansluit en dat kan risico’s met zich meebrengen. Wij bespreken deze financiële en gezondheidsrisico’s zodat je even kunt checken of jij misschien ook even wat aan je zorgverzekering zou moeten aanpassen. 

 

Wat is een goede zorgverzekering? 

Veel mensen denken dat een goede zorgverzekeringsdeal de goedkoopste is. Uiteraard is het belangrijk om te kijken naar de premie die je maandelijks moet betalen, maar het is verstandiger om te kijken naar wat je verzekering dekt. Blijkt namelijk op het moment dat jij naar het ziekenhuis moet, dat je niet terechtkunt in het ziekenhuis in jouw regio omdat jouw verzekeraar daar geen contract mee gesloten heeft, dan kan dit tot problemen leiden. Ook moet je er zeker van zijn dat de specialistische zorg die je nodig hebt, door je zorgverzekeraar vergoed wordt. De basisverzekering dekt namelijk niet alles. Heb jij dus bijvoorbeeld mentale hulp nodig, dan is het goed om daar een speciale aanvulling voor te nemen. Zo zijn er tal van extra opties die je aan je zorgverzekering kunt toevoegen en het is belangrijk om die even na te gaan. Als je namelijk zelf alle kosten voor je behandelingen moet betalen, kan dat sterk in de papieren lopen. Een passende verzekering afsluiten leidt daarom misschien tot een wat hogere maandpremie, maar op de lange termijn bespaart het je heel veel geld. 

 

Een populaire aanvulling: de tandartsverzekering

Iedereen zou een of twee keer per jaar naar de tandarts moeten gaan. Sommige mensen doen dit echter niet omdat dit te duur is. In dat geval zou je eens een tandartsverzekering kunnen overwegen. Met deze verzekering worden de kosten die de tandarts gaat maken, vergoed. Hierdoor kun jij gewoon je tweejaarlijkse behandeling ondergaan zonder dat je aan het eind van de rit een dure factuur gepresenteerd krijgt. Daarmee voorkom je ook dat je uiteindelijk een heel slecht gebit krijgt. Het is namelijk nooit goed om op je gezondheid te besparen. Zorg er daarom altijd voor dat je goed verzekerd bent. 

 

Hoe kies je de perfecte verzekering? 

Wanneer je op zoek gaat naar de beste zorgverzekering, raden wij je aan om gebruik te maken van de online-vergelijkingssites. Op deze sites kun je je gegevens invullen en vervolgens krijg je te zien welke zorgverzekeraars de beste deal te bieden hebben. Deze sites houden vaak al rekening met waar je de beste zorg kunt krijgen dus daar kun je je voordeel mee doen. Drukken de kosten van je zorgverzekering op je? Vergeet dan niet om ook nog zorgtoeslag aan te vragen. De kans is groot dat je daar recht op hebt.