Er zijn verschillende banen in de medische sector die zeer belangrijk zijn, vanwege het feit dat, hoewel ze kunnen worden op de lagere schaal; ze zijn van vitaal belang voor de medische industrie. Dus, zonder sleutelpersoneel, zoals verpleegkundig assistenten en apotheek technici, zou het niet mogelijk zijn om een goede medische praktijk uit te voeren. Vandaar, een van de belangrijkste hoekstenen van de medische professie is zeker de apotheek technici.

Apotheek technici zijn mensen die speciaal zijn opgeleid om apothekers te helpen in apotheken, drogisterijen, evenals in andere plaatsen, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Een goed opgeleide apotheek technicus zal verantwoordelijk zijn voor het vullen van recepten, mengen en wegen van geneesmiddelen, en categoriseren van geneesmiddelen als ze de inventaris in te voeren, evenals om hulp en informatie te bieden aan klanten in de drogisterijen.

Volgens de laatste studie, de meeste mensen die komen naar drogisterijen zal comfortabel praten met een apotheek technicus over hun verschillende milde ziekten, zoals de kou en de griep. Vandaar, zijn de meeste drogisterijen zoeken bekwaam opgeleide apotheektechnici die ook empathisch naar hun klanten kunnen zijn.

Natuurlijk, ze zijn niet alleen beperkt tot het werken in de apotheek of een grote drogisterij. Er zijn veel technici die de voorkeur geven om te werken in ziekenhuizen, verpleeghuizen en in revalidatiecentra. Op deze plaatsen kan de functieomschrijving een beetje anders zijn, omdat ze verplicht zullen zijn om medicatie te distribueren of in sommige gevallen uit te delen,

Zij zullen ook zeer nauw moeten samenwerken met artsen en verpleegkundigen bij het bieden van de best mogelijke zorg voor de patiƫnten in die instellingen. Afhankelijk van hun anciƫnniteit en hun ervaring, kunnen ze ook worden toegewezen extra taken en banen ook.