Een online drogisterij is een handige optie voor degenen die behoefte hebben aan recepten bij te vullen, maar hebben niet de tijd om een reis naar een apotheek te nemen. Echter, er zijn momenten waarop apotheek sites blijken te zijn frauduleus of illegaal. Consumenten moeten maatregelen nemen om zichzelf te beschermen tegen dit soort websites. Er zijn een aantal dingen die een potentiƫle koper moet kijken voordat u een aankoop doet, zoals beoordelingen van de site en operationele licenties.

Apotheek reviews zijn nuttig omdat ze een consument een goed overzicht van de kwaliteit van een online drogisterij kunnen geven. Een goede beoordeling zal niet alleen nota nemen van de producten van een site, maar ook een aantal cruciale details. Deze kunnen de prijsklasse van de beschikbare medicijnen, het gemak van navigatie op de site, en de aanwezigheid van eventuele beveiligingsgaranties, zoals een privacybeleid. Sommige beoordelingen zijn uitgebreid genoeg om informatie te bevatten over de levertijd, de fysieke toestand van het product bij aankomst en zelfs de kwaliteit van de klantenservice.

Echter, apotheek beoordelingen zijn niet de enige bron van betrouwbare, accurate informatie. Degenen die online medicijnen kopen, kunnen radicaal andere ervaringen hebben, dus dergelijke beoordelingen kunnen conflicteren. Hoewel er een kern van waarheid in deze beoordelingen, kunnen ze verwarren sommige mensen. In deze gevallen zijn er andere details die een consument moet bevestigen.

Een detail is of de online drogisterij een exploitatievergunning heeft. Wanneer dergelijke sites zijn gevestigd in de Verenigde Staten of Canada, zal er altijd een lokale overheid die hen een licentie om zaken te doen. In de VS, het is de overheid van de staat, terwijl het de provinciale overheid in Canada. In tegenstelling tot apotheek beoordelingen, deze licenties niet laten zien hoe goed de site doet wat het beweert te doen, maar ze laten zien dat het een legitieme site die heeft ondergaan herziening door de overheid.