Een grote hoeveelheid vrouwen boven de 30 jaar heeft wel eens last van ongewild urineverlies. Dit kan voorkomen bij dagelijkse bezigheden zoals bijvoorbeeld bij het hoesten of lachen, maar het kan ook komen door zwangerschap. Veel vrouwen schamen zich hier erg voor en gaan er dan ook niet snel mee naar een dokter. Je dokter kan je goed helpen met deze klachten, maar als je je hier niet prettig bij voelt, wat dan?

Verschillende vormen van incontinentie

Er zijn verschillende vormen van incontinentie waar je last van kunt hebben. Door naar een arts te gaan kan deze persoon jou na enkele onderzoeken een goed beeld geven waardoor het komt en wat je er aan moet doen om de incontinentie te laten stoppen. De behandeling van de verschillende vormen van incontinentie kan erg verschillen. Door een plasdagboek bij te houden kan de arts vaak al veel zeggen over waar het probleem zit.

Wat je eraan kunt doen

Om van incontinentie af te komen kun je bekkenfysiotherapie volgen. Hierbij leer je hoe je bekkenbodem en de omliggende spieren kunt aanspannen. Door deze therapie kun je ervoor zorgen dat het netwerk van spieren weer zo gaat samenwerken dat ze een geheel vormen en je minder last zal hebben van incontinentie. Buiten het feit dat deze therapie goed is tegen incontinentie is het ook nog erg goed voor de inspanningsincontinentie. Buiten therapie kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van verschillende vormen van incontinentiemateriaal. Met het incontinentiemateriaal van Depend.nl  zul je een stuk minder last hebben van incontinentie en daarnaast zullen andere mensen het ook een stuk minder snel zien. Dit soort materiaal zit vaak relatief comfortabel en door hier gebruik van te maken zul je je een stuk minder zorgen maken over incontinentie dan eerst. Ook zijn er medicijnen tegen incontinentie afhankelijk van de variant van incontinentie waar jij last van hebt.