Het kan erg vervelend zijn als je te maken hebt met een droge hoofdhuid, vooral omdat het vaak erg gaat jeuken. Ook kan het soms overslaan in roos, dat brengt vervolgens verschillende klachten met zich mee. Om hier vanaf te komen is erg lastig. Probeer daarom een droge hoofdhuid te voorkomen en op het moment dat het toch ontstaat, het goed te verzorgen.

 

Shampoo en conditioner in je haar

Om je haar te wassen gebruik je vaak shampoo en conditioner. Het is belangrijk dat je de juist shampoo gebruikt voor jouw haartype. Dat heeft namelijk veel invloed op jouw hoofdhuid. Een shampoo die is gemaak voor haar wat snel wat vetter wordt, zorgt ervoor dat het een beetje uitdroogt. Dat is helemaal niet goed om te gebruiken als je juist al wat droger haar en een drogere huid hebt. Probeer daarom je shampoo goed aan te passen op jouw haar.

Ook conditioner wordt door veel mannen en vrouwen gebruikt. Vaak wordt het haar veel zachter en gaat het mooi glimmen door de conditioner. Je moet alleen goed in de gaten houden dat je conditioner alleen in de punten van je haar gebruikt. De aanzet heeft dit niet nodig en kan er anders sterk op reageren. Daarnaast kan de hoofdhuid heel droog worden door te veel conditioner en dat wil je uiteraard voorkomen.

 

Eet gezond en zorg vooral voor de juiste en voldoende vitamines

Iets wat ook veel invloed heeft op je hoofdhuid en haar is wat je eet. Een droge hoofdhuid komt vaak voor als je te weinig vitamines eet. Zorg er daarom voor dat je dat voldoende doet. Om aan de goede vitamines en vetten te komen is het eten van avocado en vette vis zeker aan te raden. Water drinken en groente en fruit eten is over het algemeen al beter voor je huid en dus ook voor jouw hoofdhuid.

 

Bescherm je huid tegen de zon

De zon kan heel slecht zijn voor je huid. Daarom is het belangrijk dat je je daar goed voor beschermd. Je zult zien dat als je dit op de goede manier doet, je huid een heel stuk minder snel droog wordt. Het verbranden van je hoofdhuid zorgt ervoor dat er al snel veel roos ontstaat en het enorm uitdroogt. Om dit te voorkomen kun je een petje of hoed dragen. Ook is het aan te raden om niet de hele dag in de zon te zitten met je hoofd.

 

Verzorg je huid goed

Als je erg veel last hebt van een droge huid is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. Er zijn verschillende dingen die belangrijk zijn om te doen. Allereerst moet je beginnen met het reinigen van je gezicht. Er komt dagelijks veel vuil op je gezicht wat belangrijk is om eraf te halen. Je kunt hier een simpele gezichtsreiniger voor gebruiken. Wel is het belangrijk dat deze bij jouw huidtype past. Zorg ook voor een goede crème die ervoor zorgt dat je huid niet helemaal uitdroogt.