De volksgezondheid is een onderwerp dat de afgelopen maanden flink in het nieuws geweest is door het coronavirus. Volksgezondheid gaat echter over meer dan het bestrijden van het virus, aangezien het ook bijvoorbeeld betrekking heeft op het bieden van de juiste zorg door ziekenhuizen en voorlichting en informatie over vitamines en medicatie. Daarbij komt dat gezondheidzorg steeds meer verwikkeld raakt met technologie; door technologische vooruitgang in de zorg kan vooral de fysieke gesteldheid van mensen naar een hoger plan getild worden. Hoe wordt technologie bijvoorbeeld gebruikt in verzorgingstehuizen? Daarover informeren we je in dit blog!

Technologie in verzorgingstehuizen

De gezondheid van bewoners van verzorgingstehuizen kan op verschillende manieren samengaan met technologie. Zo bestaan er bijvoorbeeld robotkatten, waarmee demente ouderen kunnen knuffelen om zich beter te voelen. Echter, grootschaliger kan het zorgpersoneel ondersteund worden door bedden die automatisch omhoog en omlaag gaan, elektrische rolstoelen en andere technologische ondersteuning om betere zorg te kunnen bieden.

Naast deze voorbeelden van ondersteunende technologie in de zorg kan er ook digitale aanwezigheidsregistratie voor verzorgingstehuizen ingezet worden om de receptie van verzorgingstehuizen te ontlasten. Doordat bezoekers zich vooraf online aanmelden voor een tijdslot om een bewoner te bezoeken, hoeven receptionisten niet continu aanwezig te zijn voor de bezoekersregistratie van het verzorgingstehuis. De bezoekers ontvangen namelijk automatisch een bevestigingsmail, waarna de receptionist alleen nog de QR-code hoeft te scannen. Dat is dus contactloos, eenvoudig én persoonlijk. Het verzorgingstehuis kan de bevestigingsmail namelijk geheel op eigen wijze vormgeven.

Aan de slag met een digitale receptie

Kan de receptie van jouw verpleeghuis wel wat ontlast worden en met de tijd meegaan? Investeer dan in het digitale bezoekersregistratiesysteem van DigiReceptie en ontdek alle voordelen van het online aanmelden van bezoekers! Meer weten? DigiReceptie denkt graag met je mee en beantwoord al jouw vragen. Bekijk daarom voor meer informatie hierover de website van DigiReceptie!