In dit artikel gaan we in op de verzekering van gehoorapparaten. Niet alle gehoorapparaten zijn standaard verzekerd en sommigen zijn alleen onder bepaalde omstandigheden verzekerd. In hoeverre je bent verzekerd hangt ook af van je verzekeringsmaatschappij. Weet je niet zeker in hoeverre je verzekerd bent? Kom dan gerust langs bij Audicien Utrecht om dit met één van onze audiciens te bespreken.

 

Is je gehoorapparaat beschadigt, kwijt of gestolen neem dan eerst contact op met je eventuele inboedel- of reisverzekering. Mocht u bij deze verzekerd zijn voor het apparaat dan gaat de uitkering van een dergelijke verzekering voor op die van een vervangende verzekering.

Wanneer je gehoorapparaat defect is

Op de meeste gehoorapparaten zit standaard twee jaar fabrieksgarantie. Mocht je de garantietermijn willen verlengen dan is dat bij sommige audiciens mogelijk. Meestal kan de garantietermijn verlengt worden tot vijf jaar. Onder voorwaarde dat het apparaat niet door eigen handelen defect is, kan het dan vervangen worden of kan deze gerepareerd worden op kosten van de verzekeringsmaatschappij. Is je gehoorapparaat defect neem dan altijd eerst contact op met je audicien en probeer nooit zelf om het apparaat te repareren, anders loop je het risico dat je niet meer verzekerd bent.

Je gehoorapparaat kwijt

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kun je je laten verzekeren voor het geval je je apparaat kwijt bent of wanneer deze wordt gestolen. Je kan het apparaat dan laten verzekeren voor het bedrag dat nodig zal zijn voor een vervangend apparaat. Meestal is er dus geen sprake van een afschrijvingsregeling en mocht je je gehoorapparaat kwijt raken, dan zul je vergoed worden voor het afgesproken bedrag. Je gehoorapparaat zal worden vervangen door een technisch gelijkwaardig model. Controleer dit van tevoren goed, omdat er toch enkele verzekeringsmaatschappijen bestaan die wel gebruik maken van de afschrijvingsregeling.

Je gehoor is verslechterd

Heb je al tenminste vijf jaar een gehoorapparaat, maar is je gehoor verslechtert? Dan heb je met een aanvullende verzekering vaak recht op een vervangend toestel als het oude niet voldoende ondersteuning biedt. Als je niet zeker weet of je gehoor is verslechterd, is het altijd verstandig om in ieder geval iedere vijf jaar opnieuw je gehoor te laten testen door één van onze audiciens bij Audicien Utrecht.